Treenaajan säännöt

Hukka-Putken säännöt ryhmissä treenaajille

 1. Ryhmässä treenaaminen edellyttää osallistumista Hukka-Putken toimintaan suorittamalla talkoovelvoite (lisätietoa Hupu-pisteet -sivulta). Kursseille osallistumiseen riittää jäsenyys.
 2. Ryhmässä treenaavalla pitää olla voimassa oleva agilitylisenssi (A, B tai C).
 3. Koulutusohjaajalla on oikeus poistaa treeniryhmästä muille vaarallinen koirakko (esim. jos koira käy toisen koiran tai ihmisen kimppuun).
 4. Koulutusohjaajalle on ilmoitettava mahdollisista poissaoloista. Jos harjoituksista jää pois toistuvasti (3 kertaa) ilmoittamatta, treenipaikan voi menettää.
 5. Hukka-Putken treeniryhmissä koulutetaan aktiivisesti harjoituksissa käyviä koirakoita.
 6. Esteen sattuessa yksittäisiä treenikertoja voi myydä  tietyin ehdoin muille Hukka-Putken jäsenille (lue ehdot Jäsenille-sivulta), kunhan ehdottomasti kertoo asiasta koulutusohjaajalle.
 7. Muista, että agility ja muu koiraharrastaminen on hauskaa!
 8. Saavu harjoituksiin ajoissa, tai ilmoita mahdollisesta myöhästymisestä etukäteen koulutusohjaajalle. Treenin aikana ole valmiina ennen oman vuorosi alkua, jotta vaihtoihin ei kulu turhaan treeniaikaa.
 9. Huolehdi koiran riittävästä lämmittelystä ja jäähdyttelystä. 20 min + 20 min on hyvä ohjenuora, pyydä tarvittaessa lisätietoa koulutusohjaajaltasi.
 10. Harjoittele vain terveen koiran kanssa. Juoksuisen nartun kanssa tulee pyytää lupa treenata koulutusohjaajalta ja ryhmäläisiltä. Juoksuisella nartulla on käytettävä juoksuhousuja niin ulko- kuin sisäkentällä sekä muualla hallin sisätiloissa.
 11. Anna muille harjoittelurauha, ja pidä koira hihnassa tai häkissä väliajoilla. Huolehdi, että koirasi on kunnolla hallinnassa.
 12. Huolehdi omalta osaltasi harjoituskentän siisteydestä mm. korjaamalla koiran jätökset roskiin. Hallissa sisälle sattuneet vahingot siivotaan huolellisesti ja niistä maksetaan sotkusakko.
 13. Noudata koulutusohjaajan neuvoja ja auta radanrakentamisessa sekä rimojen nostamisessa ja laskemisessa harjoituksen aikana.
 14. Treeniryhmällä on käytössään heille varattu treeniaika, vaikka kaikki ryhmäläiset eivät joka kerta paikalla olisikaan. Huolehdi omalta osaltasi, että seuraava ryhmä pääsee aloittamaan oman vuoronsa ajallaan.
 15. Käsittele esteitä huolellisesti.
 16. llmoittautumiset Hukka-Putken järjestämiin tilaisuuksiin, koulutuksiin ja treeniryhmiin ovat sitovia.
 17. Huomioi myös treenipaikkasi käyttösäännöt; Koiramekka:https://www.koiramekka.fi/koiramekan-kayttosaannot/; Sorsasalo:http://www.hukka-halli.com/sorsasalo/kayttosaannot. Hallissa treenatessa huomioi erityisesti, että koirasi odottaa vuoroaan muualla kuin nopeasti ahtaaksi käyvillä käytävillä, ja että vuorojesi välissä se on mahdollisimman hiljaa.