Hukka-Putki ry:n epävirallisten agilitykisojen säännöt

Yleistä

HuPu:n epävirallisia agilitykisoja järjestetään talvikaudella Koiramekassa ja kesäkaudella Sorsasalon koirakentällä. Palkintoja ei jaeta, mutta suoritukset arvostellaan kisanomaisesti. Kukin koirakko voi suorittaa haluamansa radat ja vaikka useampaan kertaan. Lähtöharjoituksia voi ostaa erikseen.

Oikeudet sääntömuutoksiin pidätetään. 

HUOM! Kilpailijoilla on oltava mukana koiran rokotustodistus! Noudatamme FCI:n mukaista rokotusohjelmaa.

Kilpailuluokat ja järjestys

Säkäryhmät

Kisoissa on virallisten sääntöjen mukaan viisi säkäryhmää: pikkuminit (alle 28 cm), minit (alle 35 cm), medit (35-42,99 cm), pikkumaksit (43-50 cm) ja maksit (yli 50 cm). Koirakko voi halutessaan osallistua myös oikeata kokoaan matalampaan luokkaan (esimerkiksi maksikokoinen koira pikkumaksi-luokkaan).

Radat

Kisoissa on vähintään kaksi eri tasoista rataa: helpompi möllirata (ei keppejä/kontakteja) sekä kaikki esteet sisältävä agilityrata. Kaikki koirakot tasoluokasta riippumatta voivat kisata haluamillaan radoilla.

Osallistumisrajoitukset

Mölliradalle ei ole ikärajaa, mutta agilityrataan ikäraja on 15 kk.
Juoksuiset nartut saavat osallistua kisoihin, sillä edellytyksellä että nartulla on juoksuhousut päällä (muualla kuin radalla), oma lähtöalusta mukana ja hihnassa punainen nauha merkkinä.

Arvostelu

Möllit

Mikäli epävirallisten kisojen tulokset halutaan laittaa paremmuusjärjestykseen, voidaan arvostelussa käyttää seuraavia ohjeita.

Kilpailun voittaa vähiten virheitä tehnyt koirakko. Mikäli virhepisteiden määrä menee tasan, kilpailun voittaa nopein koirakko.

Mölliluokat arvostellaan virallisten sääntöjen mukaan, seuraavin poikkeuksin:
  • ihanneaikaa ei ole, mutta tuomari voi määrittää enimmäisajan
  • virallisten sääntöjen mukaan hylkäävät virheet (esimerkiksi väärä rata) 15 virhepistettä
  • kultakin esteeltä voi saada max. 15 virhepistettä
  • esteen ohittamisesta saa 15 virhepistettä
  • tuomari voi tarvittaessa keskeyttää suorituksen, syynä esim. koiran aggressiivisuus, koira tekee tarpeensa radalle, epäasiallinen käytös koiraa kohtaan!!

Kilpailun järjestäminen

Kilpailuja järjestää möllitoimikunta. Kesäaikaan arki-iltana järjestettävissä epiksissä järjestämisvastuu on kilpailuillan harjoitteluryhmillä ja koulutusohjaajilla (sekä hallin että Sorsasalon). Ryhmät jakavat keskenään toimihenkilötehtävät ja hankkivat kilpailulle tuomarin sekä koirien mittaajan, jos illan ryhmistä ei näitä löydy. Järjestäjä huolehtii tuomarinsihteerinlappujen ja osallistujalistan tulostamisesta. Muita tarvikkeita (kellot, ilmoittautumislistat, mittaustikku jne.) voi kysyä kisatoimikunnan vetäjältä.
> Tuomarinsihteerin laput (pdf)
> Yhdistetty osallistujalista ja tulosten kirjaus (pdf)

Toimihenkilöt saavat kilpailla järjestämissään kilpailuissa ilmaiseksi. Kilpailijat voivat osallistua oman luokkansa radan rakentamiseen ja työskennellä omassa luokassaan.

Yhteistyössä
 

Palautetta?

Powered by Hurja Solutions Oy